kickboxning-i-boras

Träna kinesisk kickboxning i Borås

Sanshou är en perfekt träningsform för dig som vill stärka din kropp och din kondition på ett spännande och utmanande sätt. Genom att kombinera slag, sparkar, kast, och svepningar på ett unikt sätt som är överlägset alla andra kampsportsstilar blir du inte bara en dynamisk och duktig fighter, du lär dig även fokusera ditt sinne och din viljestyrka på ett sätt som gör dig till en vinnare både i ringen och i vardagen. Borås FIGHTLAB är en av de främsta klubbarna i Sverige när det kommer till Sanshou, med medaljer från SM och instruktörer som varit med i landslaget tränar du med de absolut bästa.

När du tränar Sanshou i Borås Fightlab får du…
 • Lära dig allt ifrån sparkar och slag, till kast och nedtagningar
 • Träna under erfarna instruktörer med medaljer från Svenska Mästerskapen
 • En starkare kropp och oslagbar kondition
 • En adrenalinfylld och rolig upplevelse varje träningspass
 • Nya kamrater och vänner som utvecklas tillsammans med dig

Vad är kinesisk kickboxning i Borås Fightlab?

 • Kinesisk kampsport
 • Kombinerar slag och sparkar
 • Inkluderar grepp och kast
 • Passar både motion och tävling

I Borås Fightlab tränar vi något som kallas för Sanshou. Sanshou, även känt som kinesisk kickboxning, är en modern kampsport som kombinerar traditionella kinesiska stridstekniker med moderna kampmetoder. Det är en unik träningsform som lägger lika mycket vikt vid fysisk träning som mental disciplin. Bäst av allt är att den passar människor i alla åldrar och skicklighetsnivåer – både motionärer och elitsatsande fighters.

I Sanshou använder vi en blandning av slag och sparkar, precis om i västerländsk kickboxning och thaiboxning. Men det som skiljer Sanshou från andra kampsporter är dess inriktning på kast och svepningar, vilket innebär att du lär dig att hantera en motståndare på marken. Detta ger dig en mer omfattande kunskap och varierande träning, eftersom du inte bara lär dig att attackera och försvara dig ståendes, utan även hur du hanterar situationer när du eller din motståndare hamnar på marken.

Sanshou är inte bara en fysisk aktivitet, utan också en mental träningsform. Det kräver fokus, snabbtänkthet och strategi för att bli en bra utövare; egenskaper som kan vara användbara även utanför kampsportsalen. Detta innebär att du inte bara utvecklar dina fysiska färdigheter, utan även din mentala och emotionella styrka. Sanshou är således inte bara en kampsport, utan också en bra väg för personlig utveckling och självförbättring.

Vem kan träna Sanshou i Borås Fightlab?

Om du känner dig träffad av en eller flera av dessa punkter är Borås Fightlab helt rätt plats för dig:

 • Du söker en allsidig träningsform
 • Du uppskattar utmaningar
 • Du vill prova på att tävla i kampsport

Sanshou passar dig som söker en spännande och allsidig träningsform eftersom det är en kampsport som kombinerar en mängd olika tekniker – från slag och sparkar, till grepp och kast. Det innebär att varje träning stärker hela din kropp, förbättrar din koordination och kondition.

Om tävlingsaspekten lockar dig ger Sanshou dig en unik möjligheten att testa dina färdigheter i ringen. Tävlingar inom Sanshou är dynamiska och kräver både teknisk skicklighet och strategiskt tänkande, vilket gör det spännande både som utövare och åskådare.

I Borås Fightlab tillämpar vi en åldersgräns på 16 år för Sanshou. Om du är under 16 år har vi spännande ungdomsgrupper i Kung Fu som du gärna får bli en del av.

Vad kan jag förvänta mig som nybörjare?

 • Grundläggande tekniker: slag, sparkar
 • Förbättrad kondition och styrka
 • Praktisk övning genom sparring
 • Ökad mental disciplin och stärkt självförtroende

Som nybörjare i Sanshou kan du förvänta dig en spännande resa som utmanar både din fysik och ditt sinne. Initialt fokuserar din träning på att bygga en grund av grundläggande tekniker, som slag och sparkar, samt att utveckla din balans och koordinationsförmåga. Dessa tekniker hjälper till att stärka dina armar och ben, vilket ökar din explosivitet och kraft.

Din kardiovaskulära kondition kommer också att förbättras avsevärt genom intensiva träningspass. Eftersom Sanshou involverar snabba rörelser och högintensiva kombinationer, kommer din uthållighet och aeroba kapacitet att öka i snabb takt. Detta bidrar till att främja din övergripande hälsa genom att stärka både ditt hjärta och din syreupptagningsförmåga.

När du fortsätter din träning kommer du att lära dig alltmer avancerade kombinationer av tekniker, inklusive kast och grepp. Detta utvecklar din kroppsstyrka och stärker din förmåga att manövrera och kontrollera en motståndare. Din reaktionstid och dina reflexer kommer också att förbättras i snabb takt.

När du är redo kommer vi väva in alltmer sparring i din träning. Sparring är en central del av sanshouträningen och innebär att du praktisk applicerar de tekniker och strategier du lärt dig, tillsammans med en träningskamrat. Under sparringpassen får du möjlighet att testa dina slag, sparkar, grepp och kast mot en verklig motståndare i en kontrollerad miljö. Det är här du verkligen får testa vad du går för – din reaktionsförmåga, timing och distansbedömning. Sparring hjälper dig att förstå hur du läser av din motståndares rörelser, och använder din kropp på ett effektivt sätt för att snabbt anpassa dig till olika situationer. Säkerhet prioriteras högt, så skyddsutrustning som handskar, tandskydd, och benskydd används för att minimera risken för skador.

Mentalt kommer Sanshou även att bidra till att öka din självdisciplin och koncentrationsförmåga. Sanshou lär ut vikten av tålamod och att aldrig ge upp, även när omständigheterna är fuffa, vilket är användbart både i och utanför träningslokalen. Sanshou kan vara fysiskt krävande, men med tiden kommer du att märka hur din kropp och ditt sinne utvecklas och anpassar sig till dessa utmaningar, vilket kommer ge ditt självförtroende en ordentlig boost.

Varför ska jag träna kinesisk kickboxning i Borås Fightlab?

I Borås Fightlab tränas du av erfarna och dedikerade instruktörer som vill se varje elev växa, både tekniskt och personligt. Vi har en inkluderande och välkomnande atmosfär som uppmuntrar lärande och utveckling oavsett din tidigare erfarenhet eller fysiska kondition.

Vi är också extremt duktiga på det vi gör. 2012 blev Borås Fightlab Svenska Mästare i Sanshou för första gången, då vi kammade hem ett SM-Guld, ett SM-Silver och ett SM-Brons under Wushu SM i Stockholm. Sedan dess har vi kammat hem fler medaljer från Wushu SM än vad vi kan räkna. Vi har också varit representerade i Svenska landslaget i Wushu.

Börja träna något roligt i Borås, redan idag.

Sanshou är en oerhört rolig och utmanande träningsform som blir allt mer populär – du kommer förstå varför! Ta chansen och bli en av oss genom att skriva in dig i Borås Fightlab – klicka på Börja träna nu!