kampsport i borås

Vanliga frågor

Nedan finner du svar på de vanligaste frågorna vi får om vår förening och vår träning. Om frågan som just du vill ha besvarad inte finns nedan är du varmt välkommen att skicka din fråga till oss via kontaktformuläret du finner på vår förstasida.

Hur blir jag medlem? / Hur börjar jag träna?

Att bli medlem / börja träna i Borås Fightlab är väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att skriva in dig som medlem i vår förening och sedan ta dig till vår träningslokal!

Du skriver in dig genom att klicka här, eller på knappen ”Börja träna nu!”. När du fyllt i alla fält i formuläret med den begärda informationen och klickat på ”Skriv in mig!” får du en bekräftelse till den mailadress som du angivit.

När den enkla inskrivningen är klar är det bara att komma till vår träningslokal och börja träna!

Vilka åldersgränser gäller?

I Borås Fightlab välkomnar medlemmar i dessa åldrar med ett varierat utbud av träningsgrupper.

Barnträning i Kung Fu

 • Åldersgrupp: 7-11 år
 • Fokus: Lek blandat med träning och samarbetsövningar.

Juniorträning i Kung Fu

 • Åldersgrupp: 12-15 år
 • Fokus: Vidareutveckling av tekniker och färdigheter, förberedelse för avancerad träning, konditionsförbättring, självförtroendebyggande.

Vuxengrupp i Kung Fu

 • Åldersgrupp: Från 16 år och uppåt
 • Fokus: Mer avancerade tekniker, och större fokus på vapenträning, självförsvar och självskydd.

Sanshou

 • Åldersgräns: Från 16 år
 • Fokus: Slag-, spark- och kasttekniker.
Vad kostar det att träna hos er?

Medlemsavgiften beror på din ålder och inte på vad du ämnar att träna. Med andra ord får du tillgång till alla våra pass om du är betalande medlem. Träna både Sanshou och Kung Fu, eller fokusera på den träningsform du gillar mest – allt till samma pris. En ”termin” är lika lång som en vanlig skoltermin.

ÅlderMedlemsavgift
7 – 14 år600kr / termin
15 – 25 år900kr / termin
26 år <1345kr / termin
Hur betalar jag in medlemsavgiften?

Att betala medlemsavgiften är både enkelt och smidigt. Vi använder oss av SWISH för alla våra betalningar, vilket gör processen både snabb och säker för våra medlemmar.

Följ dessa steg för att betala medlemsavgiften via SWISH:

 1. Öppna din SWISH-app: Gå in på SWISH-appen på din mobiltelefon.
 2. Ange vårt SWISH-nummer: Skriv in vårt klubbens SWISH-nummer: 1236346100
 3. Ange beloppet: Skriv in beloppet för medlemsavgiften. Beloppet för respektive träningsgrupp hittar du ovan.
 4. Bekräfta betalningen: Följ appens instruktioner för att slutföra och bekräfta betalningen.

När betalningen är genomförd kommer du få en bekräftelse via SWISH. Spara gärna betalningsbekräftelsen som ett kvitto på genomförd betalning.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med betalningsprocessen, tveka inte att kontakta oss direkt.

Vad går pengarna till?

Medlemsavgiften går till lokalhyra, klubbkvällar och materialinköp. Tränarna gör sitt jobb helt ideellt, vilket betyder att de inte får någon lön för det arbete de utför i klubben.

Vilka tider tränar ni?
DagTidGrupp
Torsdag18:00 – 19:00Kung Fu (Barn & Juniorer)
Måndag19:00 – 21:00Kung Fu (Vuxna)
Måndag19:00 – 21:00Sanshou (Vuxna)
(På måndagar bedriver vi träningar i Kung Fu och Sanshou samtidigt i lokalen)
Var tränar ni?

All vår träning bedrivs i Bergdalskolans idrottshall – Gustav Adolfsgatan 81, 504 57 Borås. Vårt centrala läge med smidiga bussförbindelser gör det lätt för dig att komma till oss. Kör du bil finns det gott om gratis parkeringsplatser precis intill träningshallen.

Är jag försäkrad om jag tränar hos er?

Ja, som medlem i Borås Fightlab är du försäkrad under träningstid. I Borås Fightlab prioriterar vi säkerhet och försäkringsskydd för våra medlemmar högt och i några fall täcker en vanlig hemförsäkringen olycksfall som sker i samband med utövandet av kampsport, men varje försäkringsbolag har sina egna underlag för vilka kampsporter deras försäkringar täcker och på vilken utövarnivå försäkringen gäller. För att få specifika detaljer om vad just ditt försäkringsbolag har för underlag när det kommer till kampsport ber vi dig kontakta ditt försäkringsbolags kundtjänst eller se över dina försäkringsvillkor.

Eftersom våra medlemmars säkerhet är viktig för oss vill vi att alla våra utövare ska kunna träna under försäkringsskydd oavsett vad de har för avtal med sitt försäkringsbolag. Därför är alla klubbens medlemmar försäkrade vid olycksfall genom vår förenings medlemskap i Riksidrottsförbundet och Svenska budo- och kampsportsförbundet.

Kan jag tävla hos er?

Oja, det kan du verkligen. Oavsett om du tränar Kung Fu eller Sanshou finns det möjligheter för dig att tävla under förbundsmästerskap och riksmästerskap. Om du är en duktig utövare finns det även chans att tävla på Svenska mästerskapen i Kung Fu och/eller Sanshou